Klassikern Chiruca Trapper Extreme

När man skall ut i skog och mark finns det vissa saker man inte kompromissar med om man inte är tvungen. Vad man har på fötterna är en sådan sak. Under längre jaktpass eller vandringar i naturen, kan man inte riskera att få problem med fötterna. Detta innebär att man skall välja kängor med omsorg. För många har känga Gore-Tex Chiruca Trapper Extreme varit det självklara valet och det finns en hel del orsaker till detta. Först och främst har kängan vattentäta membran som gör att man inte riskerar att bli våt om fötterna. Detta minimerar i sin tur riskerna för en rad problem som annars kan uppkomma. Vidare är sulorna utformade för att man skall få bra kontakt med underlaget. I förlängningen innebär detta att man kan förflytta sig snabbt och tyst även under torra perioder.

Välja kängor

Det finns vissa storsäljare när det kommer till kängor såväl som till jaktkläder i allmänhet. Den som varit ute under många och långa pass vet allt för väl hur viktigt det är med utrustning som verkligen fungerar. Ett par skor som läcker kan äventyra mycket. Detsamma gäller om man halkar eller inte har tillräckligt starka kläder. När det kommer till känga Gore-Tex Chiruca Trapper Extreme, finns det inte många som har invändningar. Detta har varit en känga som tagit slut på hyllorna runt om i diverse butiker. Förvisso är det ett pris som är i nivån med den kvalitet man får men det går också att fynda. Via länken i denna artikel kan man för tillfället få en mycket bra rabatt när man köper denna sko.

Högt skaft

För att våga vada igenom vattenfyllda diken och klafsa i lera på väg till bytet, är det av vikt att kängorna också håller tätt runt vristen. Detta är någonting vissa kängor missat. Att ha en skafthöjd som rör sig omkring 20 centimeter upp på vristen är optimalt för att bibehålla flexibilitet, rörelsefrihet och vattenskydd. Att välja kängor är en konst och många gånger får man ta en rad erfarenheter till hjälp. Ett annat sätt är att testa någonting som andra redan anser vara det främsta i butiken.